Arkiv: Alina Devecerski

Alina Devecerski har varit support på Veronica Maggios Nordenturné och släppt det hyllade minialbumet "Gnista + Gas”, som fick DN att jämföra henne med Thåström. Efter genombrottet turnerade hon nästan konstant under två år.

Alina Devecerski slog igenom med dunder och brak 2012. Singeln "Flytta på dej” har sålt femfaldigt platinum, nominerats till både P3 Guld och Grammis och har över 38 miljoner spelningar på Spotify. Succén fortsatte med debutalbumet "Maraton” som innehöll tre guld- eller platinasäljande singlar. Det hyllandes dessutom i media och fick 4 av 5 i betyg av bland andra Aftonbladet, Expressen, Göteborgs-Posten och Metro.

Efter genombrottet följde nästan två år av konstant turnerande i Norden för Alina Devecerski. Därefter gick hon in i studion för att skapa ny musik. 2014 släpptes minialbumet ”Gnista + Gas” som i recensioner beskrivs som "sprakande popfyrverkeri" (Aftonbladet) "storslagen dramatik” (Gaffa), ”exceptionell” (Nöjesguiden) och DN jämför henne med Thåström. I juni kom låten "240" – ett samarbete med Cleo.

Alina Devecerskis låtar har sammanlagt över 50 miljoner lyssningar på Spotify.


Pressröster om ”Maraton”:

Markus Larsson, Aftonbladet 4 av 5

"Oddset för att ”Maraton” blir en viktig tidsmarkör är lågt "

Anders Nunstedt, Expressen 4 av 5

" En oemotståndlig debut"

Jan Gradvall, ICA Kuriren 4 av 5

"Hon har attityd i spader och hon har ett helt eget sound. En slags maskinell fusion av popmelodier och hårda beats som för tankarna till engelska M.I.A."

Johan Lindqvist, Göteborgsposten 4 av 5

"10 klockrena hits"

Peter Lindholm, Metro 4 av 5

"Det är pop som det inte går att värja sig emot"