A Christmas Carol

Julsagan om den snåle Ebenezer Scrooge är en av Dickens mest populära berättelser. Efter två succéår på Folkoperan gästas salongen för tredje året i rad av en engelsk uppsättning av den klassiska familjeföreställningen A Christmas Carol.

Sagan om den snåle Ebenezer Scrooge har både humor och allvar och passar hela familjen. Föreställningen innehåller flera välkända sånger som "We Wish You A Merry Christmas", "God Rest You Merry Gentlemen" och "Ding Dong Merrily on High".

På 1980- och 1990-talet spelades A Christmas Carol årligen i Stockholm. För några år sedan väcktes traditionen till liv igen, och den sattes upp i en genuin engelsk musikteaterversion på Maximteatern med brittiska skådespelare och sångare i rollerna samt flera barnskådespelare. Efter ett års paus sattes förra årets upplaga för första gången upp på Folkoperan, och nu står det klart att blir ett andra år.

Handlingen utspelar sig i ett snöklätt London julen 1843, samma år som Charles Dickens skrev berättelsen. Ebenezer Scrooge är girigheten personifierad. Han bryr sig föga om andra människor, såvida de inte kan inbringa pengar förstås. En natt blir han uppsökt av tre andar som påminner honom om allt han inte gjort för sina medmänniskor och att ingen kommer att sakna honom när han är borta.

Föreställningen är ett gästspel från Blixten & Co och framförs på engelska.

 

Information

Rekommenderad ålder 7 år.
Föreställningen framförs på engelska.

Skolföreställningar
Torsdag 12/12 13.00
Fredag 13/12 13.00
Onsdag 18/12 13.00
Kontakta Folkoperan på grupp@folkoperan.se för att boka biljetter till skolklasser.


Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se

 


Texten uppdaterad: 2019-05-23