Arkiv: ÄGD - Vad kostar ett rikare liv?

Det blev ett storstilat avslut för Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms enorma succé “ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?”. Efter sammanlagt 183 föreställningar under fem säsonger gick de våren 2016 i mål med föreställningar i London och New York. Sammanlagt har “ÄGD” setts av över 200 000 besökare.

Vår tids Hasse och Tage – Henrik Schyffert och Fredrik Lindström – har gjort en humorshow med svidande sanningar om hur vi ser på allt med ekonomiska ögon. Vi är slavar under den heliga tillväxten, investerar i förhållanden och övertygar oss själva att vi blir lite lyckligare bara vi köper ett aktivitetsarmband. Om inget annat så för tillväxtens skull.

“ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” gjorde succé redan under premiärföreställningen i februari 2014. Publiken gav stående ovationer och media på plats lyfte Henrik Schyffert och Fredrik Lindström till skyarna. "ÄGD” fick bland annat betyget 5 av 5 i Aftonbladet som kallade det en “perfekt föreställning” och Expressens recensent tyckte showen var "något av det roligaste jag sett på länge”.

Första säsongen i Stockholm sålde slut på nolltid och förlängdes i flera omgångar. När duon sedan åkte ut på Sverigeturné under hösten 2014 var intresset så stort att den förlängdes över både våren och hösten 2015. Under sin femte säsong våren 2016 återvände Henrik Schyffert och Fredrik Lindström till scenen där allt började – Rival i Stockholm.

Efter fem säsonger i Sverige avslutade Henrik Schyffert och Fredrik Lindström sin föreställning i stor stil. Den 12 mars gav de två uppträdanden i ett fullsatt Leicester Square Theatre i London och den 5 april gick de i mål på ett utsålt Gramercy i New York med den 183:e föreställningen.

Pressröster om “ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?”

Aftonbladet, 5 av 5

"man skrattar sig tårögd"

Göteborgs-Posten

"får alla att skratta hejdlöst"

GT, 4 av 5

"Galet kul om köphets och svenskar"

Expressen, 4 av 5

"något av det roligaste, mest tankfulla och faktiskt vågade jag sett på länge"

Kulturnytt

"det är något sympatiskt över både projektet och framförandet och jag börjar faktiskt tänka på Hasse & Tage"

Corren, 4 av 5

"Schyffert och Lindström kompletterar varandra på ett lysande sätt"

Upsala Nya Tidning

"Det här är nog bland det bästa som går att se på en scen just nu"

Dala-Dekomraten, 5 av 5

"Strålande show"

Folkbladet, 5 av 5

"Jag hade kramp i magen när jag kom hem. Jag hade rödsprängda ögon. Det måste väl ändå vara det bästa betyget man kan ge en sådan här show."

Piteå-Tidningen

"Schyffert och Lindström äger. Den här showen är tänkvärd, rapp och hör till de roligaste jag sett. "

Eskilstuna Kuriren

"en riktig­t rolig­ ­och tankeväckande föreställning"