William Spetz

Komikern och skådespelaren William Spetz är en gigant i sin generation, som genom hårt arbete har blivit folkkär i alla åldrar. Känd från Melodifestivalen, egna program i SVT Play och från sin egen turnerande soloföreställning om mormor, är han redo för ”Den tatuerade änkan” på teaterscenen!

William Spetz har en särskild förmåga att nå fram till människor. Ofta med en medryckande humor som har allvar bakom. Han blev känd genom sina träffande sketcher på Youtube och de populära serierna ”Williams lista” och ”Hoppas farfar dör” på SVT Play. Våren 2016 var han programledare för finalen av Melodifestivalen. 

Den senaste tiden har publik efter publik runt om i landet kunnat se den unga komikern och skådespelaren i sin första egna scenföreställning, som gjort succé på turné! ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” heter föreställningen, regisserad av Åsa Lindholm.

”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” har storhyllats av både publik och press och lät publiken följa med William Spetz under hans sista kväll med sin mormor Ulla. Komikern lät fansen i salongen lära känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015. ”William Spetz är ett slags underverk”, skrev Svenska Dagbladet efter föreställningen.

I höst spelar William Spetz i den första teateruppsättningen av den älskade tv-filmen ”Den tatuerade änkan”, på Scalateatern i Stockholm!


Texten uppdaterad: 2017-05-12