Weeping Willows

Weeping Willows firar 20 år sedan debutalbumet ”Broken Promise Land” släpptes på Ericsson Globe i vår! Uppbackade av Gävle Symfoniorkester under ledning av Christoffer Nobin bjuder de på en unik jubileumskonsert där de framför ”Broken Promise Land” från början till slut i nya orkesterarrangemang signerade Pål Svenre, som även producerade originalutgåvan. Efter pausen bjuder gruppen på orkestrerade versioner av sina största låtar från de andra albumen. Tre konserter – fredag 31 mars kl 20.00 och lördag 1 april kl 16.00 och 20.00! I sommar väntar en mindre turné för bandet.

Historien om Weeping Willows börjar redan 1994 då bandet bildades, men den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn, som blev en svensk popklassiker och har släppts i flera olika versioner och utgåvor sedan dess. 

– Vi ville göra något storslaget och att spela tillsammans med en symfoniorkester är ju något vi gjort flera gånger tidigare och älskar. Som det Stockholmsband vi är känner vi att det inte finns en mer storslagen plats att spela på än i Globen och vi ser jättemycket fram emot att presentera vår debut i en annorlunda och väldigt lyxig förpackning, hälsar Weeping Willows sångare Magnus Carlson.