Titiyo

Den 21 april är det premiär för vårens musikmånad på Strandvägen 1 i Stockholm och det blir Titiyo, en av Sveriges starkast lysande röster, som gästar med fem spelningar i veckan fram till 18 maj. Kvällarna kommer ha olika karaktär beroende på veckodag. Dessutom bjuds gästartister och dj:s in.

– Jag har ju aldrig gjort något liknande tidigare, så det är en utmaning jag tar mig an med skräckblandad förtjusning, säger Titiyo. Det är underbart att Pelle Lydmar i och med Strandvägen 1 fortsätter pumpa musiken här i Stockholm!

Titiyo spelar tisdag till lördag under en månads tid med start fredag 21 april och med avslut den 18 maj. Tisdagskvällen med en triosättning, onsdagar och torsdagar tillsammans med Woodlands samt fredag och lördag med sitt ordinarie turnéband 13 gården. Dessutom väntas en och annan gästartist och dj under kvällarna.

– Titiyo har en soul. Efter att Blacknuss, Gadd och Petter värmt upp var det dags för en kvinna på scen. Human Climate, Never Let Me Go och Flowers är magiska och har snurrat på min spellista sedan urminnes tider. Jag vågade knappt hoppas att Titiyo skulle komma. Tack, nu åker vi, avslutar Pelle Lydmar.

Strandvägen 1 har tidigare gästats av Blacknuss samt Eric Gadd och i höstas var det Petters tur att ta över livescenen under fullsatta kvällar i oktober. Musikmånaden är nu ett stående inslag under höst och vår på Strandvägen 1.

Fri entré under kvällarna, men för att garantera plats rekommenderas bordsbokning.

Mer information om de olika kvällarna, gäster och tider publiceras löpande. Håll koll på Strandvägen 1 på Facebook.
 

Mer om Titiyo

2016 var Titiyo ute på sin första Sverigeturné på sju år. Gaffa delade ut full pott i betyg och skrev att det är "det bästa hon gjort", Dagens Nyheter att de är "hela karriärens allra bästa" och Expressen att hon “sprider soulsken”. Även hennes senaste album "13 Gården” hyllades i media med full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Upsala Nya Tidning.

Titiyos Grammis-nominerade album "13 gården” släpptes i slutet av 2015 och fick full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Upsala Nya Tidning.

– Det blir härligt känslosamt för mig när jag sjunger på svenska och det känns viktigt att texterna når fram till publiken. Därför tänkte jag igenom liveupplägget lite djupare den här gången och var noga med att skapa en speciell stämning utifrån vad låtarna handlar om, berättade Titiyo.

Resultatet blev väldigt lyckat och det var inte bara Titiyo själv och publiken som uppskattade konserterna. De hyllades även i media och flera tidningar tyckte det var det bästa hon gjort. 

– Det är ju fantastiskt att göra sin femtielfte turné i livet och få höra att det är det bästa som jag gjort. Det är bra bensin till motorn att få sådana recensioner och att känna så själv också. Nu längtar jag till i juni när vi sätter igång igen, säger Titiyo.

Pressröster om Titiyo live

Corren, betyg 4 av 5 (Where's the Music)

"solklart en av fredagens och hela festivalens höjdpunkter" (...) "en scennärvaro som är så stark att hon i stort sett kunnat spela vad som helst"

Dagens Nyheter

"Titiyos 2016 (är) hela karriärens allra bästa"

Expressen

"fräscht och spänstigt"

Gaffa, betyg 6 av 6

"Detta är faktiskt det bästa hon gjort"

Upsala Nya Tidning

"fantastiskt låtmaterial och galet snygga arrangemang "

Dalarnas Tidningar

"hon får hela den sittande publiken på fötter (...) och bevisar att hon verkligen är souldrottningen nummer ett i landet."

Aftonbladet

"här finns en så stark röst och så många bra minimalistiska idéer"

Biografi

Titiyos genombrott kom redan med singeln “Talking to the Man in the Moon” 1989 och sedan dess har hon vunnit fyra Grammis och två Rockbjörnar. Med sin karaktäristiska röst och förmågan att explodera på scenen har Titiyo blivit en av Sveriges mest hyllade artister.

2008 gjorde hon comeback efter sju års tystnad med “Hidden” som överöstes av höga betyg i media och kallades “hennes starkaste album hittills” av Aftonbladet. På skivan fanns även singeln "Longing For Lullabies" som tidigare släppts tillsammans med Kleerup. I Titiyos egen version blev den en av årets mest spelade låtar i svensk radio 2008.

Under 2010 och 2011 drev Titiyo tillsammans med Teodor Jensen musikprojektet Keep Company och i slutet av 2012 gjorde hon kritikersuccé med sidoprojektet El Rojo Adios tillsammans med Anderas Söderström. Deras självbetitlade skiva fick 5/6 i SVD, 5/6 i Nöjesguiden, 5/6 i GAFFA, 4/5 i Metro och 4/5 i GP.

Hösten 2013 var Titiyo dubbelt aktuell. Hon medverkade i TV4:s jättesuccé "Så mycket bättre” och släppte dessutom samlingsalbumet “Titiyo – Collection 1988-2013” med hits som "Talking to the Man in the Moon”, "Come Along” och Kleerup-samarbetet "Longing for Lullabies”.

2014 kom Titiyos första singlar på svenska, "Drottningen är tillbaka" och "Solna". I augusti 2015 kom "Taxi”, den tredje singeln från albumet "13 Gården” som släpptes den 16 oktober. Albumet fick full pott i Nöjesguiden och 4 av 5 i Dagens Nyheter, Aftonbladet, Expressen och Upsala Nya Tidning.