Höstturné med hyllad föreställning!

Olof Wretling (Mammas Nya Kille, Klungan) är en av landets populäraste komiker och berättare. Han har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än fem gånger och 2016 sattes hans Vinterprat ”Diagnoserna i mitt liv” upp på Rival i Stockholm. Under hösten 2017 är Olof Wretling på turné med sin publiksuccé som handlar om vad som anses normalt och inte.

När Olof Wretlings humoristiska berättarföreställning "Diagnoserna i mitt liv” framfördes på Rival i Stockholm fick den ett mycket varmt mottagande både från publik och media. Recensenterna hyllade blandningen av humor, musik och allvar, Dagens Nyheter skrev att “alla borde få höra Olof Wretling berätta om sin uppväxt” och Aftonbladet menade att ”Diagnoserna i mitt liv” är "mycket underhållande”. Efter sex utsålda föreställningar i Stockholm åker Olof Wretling ut på en rikstäckande turné i höst!

–​ Jag hade aldrig kunnat drömma om att mina diagnoser skulle bli så populära. Nu fattas det bara att jag får vara med i ’Fråga doktorn’, en dröm för alla oss hypokondriker, hälsar Olof Wretling.

Wretling: "Västerbottnisk berättarstandup"

"Diagnoserna i mitt liv” är en liveversion av Olof Wretlings uppmärksammade och hyllade Vinter i P1-program. Allt började då Olof fyllde 40 och bestämde sig för att begära ut sin patientjournal. Han såg framför sig att det skulle komma några A4. Men så började stora bruna vadderade kuvert dimpa ned i brevlådan. Från Majornas Vårdcentral i Göteborg ringde de och undrade om han verkligen ville ha alla journaler utskrivna. 
Och jo, det ville han ...

–​ Jag skulle beskriva föreställningen som västerbottnisk berättarstandup, avslutar Olof Wretling.

Med sig på scen har han Jakob Nyström (Algesten, Isolation Years), som har specialskrivit musiken till föreställningen. För scenisk rådgivning står Birgitta Egerbladh och scenografin görs av Frederic Eklöf.

 

Texten uppdaterad: 2017-08-28

Om Olof Wretling


Skådespelaren, regissören, dramatikern och författaren Olof Wretling är medlem i humorgruppen Klungan, som bland annat gjort de hyllade föreställningarna "Jag är en fågel nu” (2007), "Det är vi som är hemgiften” (2008) och "På rätt sida om okej” (2014), samt SVT-serien "Ingen bor i skogen” (2010). Olof är också en av personerna bakom radioprogrammet “Mammas nya kille” som röstats fram till det bästa humorprogrammet i P3 genom tiderna.

Förutom Klungan och Mammas nya kille har Olof Wretling medverkat i exempelvis filmen "Krakel Spektakel” (2014), tv-serien "Pappas pengar” som sändes i två säsonger i SVT (2011 och 2014) och julkalendrarna "Hotell Gyllene knorren” (2010) och "Tusen år till julafton” (2015) på SVT.

Olof Wretling var värd för Sommar i P1 2011 och för Vinter i P1 2011, 2012, 2014 och 2015. I tonåren vann han ungdoms-SM i höjdhopp två gånger.

”Diagnoserna i mitt liv” framfördes för första gången i november 2016.

 

Om Jakob Nyström / Algesten

Musikern Jakob Nyström har ett förflutet som sångare och låtskrivare i band som Isolation Years och Two White Horses. Med Isolation Years släppte han fyra kritikerrosade album under 00-talet och turnerade flitigt i Sverige och Europa. Syskonduon Two White Horses gjorde ett självbetitlat album 2009 följt av turnéer i Sverige och USA. Jakob har de senaste åren spelat med bland annat Deportees och Annika Norlins Säkert!. År 2016 släppte han sitt första soloalbum, under namnet Algesten.

 

Om Birgitta Egerbladh

Koreografen, regissören och kompositören Birgitta Egerbladh är känd för sin egen form av dansteater. Den innehåller alltid en blandning av humor och allvar och skapas speciellt för respektive ensemble och scen. Hon har arbetat på bl.a. Kulturhuset Stockholms Stadsteater, Kungliga Baletten, Göteborgsoperans Balett, Folkteatern Gävleborg och Folkoperan. Hon har hyllats för sina unika föreställningar som till exempel "Händelser i hemmet", "Tjechovträdgården", "Kom ta min hand" och senast "En sak i taget" på Stockholms stadsteater 2016.

Egerbladh tilldelades Cullbergstipendiet av Konstnärsnämnden 2001 och fick som första koreograf Svenska Dagbladets Thaliapris 2004. År 2013 utsågs hon till hedersdoktor vid Humanistiska fakulteten vid Umeå universitet. Birgitta Egerbladh har också uppmärksammats för sitt samarbete med humorgruppen Klungan.