Nötknäpparen är tillbaka!

Efter höstens braksuccé med 36 utsålda föreställningar och en hyllad Tysklandsturné kommer ”Nötknäpparen” av Fredrik Benke Rydman tillbaka till Dansens Hus i Stockholm i november!

Den lilla flickan Clara har lämnats ensam att bo på en soptipp medan hennes föräldrar tigger på gatorna i ett rikt, främmande land. I Benke Rydmans version av den klassiska baletten ”Nötknäpparen” möter Clara en vacker balettprins, smutsiga råttor, smaskiga godisfigurer, en nötknäppare med r'n'b i hörlurarna och en organhandlare på jakt efter ett ungt hjärta att sälja till en sjuk kvinna.

Med breaking, hiphop, balett och en spektakulär scenshow till nyskriven musik av bland andra Danny Saucedo och Anna Ternheim blandat med Tjajkovskijs musik förs publiken med i en otrolig saga. Ibland skrämmande lik verkligheten ...

Koreografen Fredrik Benke Rydman var tidigare medlem i dansgruppen Bounce Streetdance Company och har de senaste åren uppmärksammats stort för sin version av ”Svansjön”, mellanakterna i Eurovision Song Contest och nu senast Danny Saucedos show ”Nu”.

Föreställningen passar hela familjen, från 5 års ålder. Längd: Cirka 100 minuter.

KÖP MUSIKEN / GET THE MUSIC!
>> Butik/Shop <<

Idé, manus och koreografi Fredrik Rydman
Text Fredrik Rydman och Jörgen Thorsson
Scenografi Fredrik Rydman och Lehna Edwall Velander
Ljusdesign Tobias Hallgren
Kostymdesign Lehna Edwall Velander
Mask och peruk Katrin Wahlberg
Video Andreas Skärberg, Pixelfield och Green Wall Designs AB
Musik Pjotr Tjajkovskij, Danny Saucedo, Anna Ternheim, Albin Meyers, Fredrik Wentzel, Johan Liljedahl, Mario Perez Amigo, Mathias Venge och Martin Östergren.

Berättare Jörgen Thorsson