Newkid

Under namnet Newkid gör Alexander lyxig r'n'b på svenska och skriver självutlämnande texter till sig själv och andra artister. Via övertygande gästinhopp, mixtape-släpp och förbandsspelningar till världsstjärnor som Ryan Leslie och Bobby Valentino har Alexander blivit frontfigur för en genre som saknat fotfäste i Sverige. Fram tills nu.

Debutalbumet "Alexander JR Ferrer", som bland annat innehåller P3-hiten "Turbulens", släpptes 2011 och blev en frisk fläkt av r'n'b på svenska. Den guldsäljande akustiska tolkningen av "Jag gråter bara i regnet" har nått över en miljon visningar på Youtube.

Hits med substans, själ och hjärta som har fått växa till sig under den två år långa inspelningsprocessen fyller albumet. Alexander har arbetat tillsammans med producenter som Up To No Good och Charlie Bernardo som tidigare varit involverad i internationella monsterhits som "Written In The Stars" (UK #1) .

Pressröster om Newkid:

DN, 4 av 5

"Alexander Jr Ferrer är åttiotalspoppigt högenergisk, stundtals ganska svulstig, hela tiden väldigt charmig."

Nöjesguiden, 5 av 6

"Debutalbumet är fullsmockat av hits… Han har de finaste sångmelodierna en svensk rappare begåvats med."

Uppsala Nya Tidning, 4 av 5

"Newkid kommer att regera klubbkidsens dansgolvssoundtrack och spellistor ett tag framöver."

Gefle Dagblad, 5 av 6

"R’n’b kräver stora och välgjorda produktioner. Och som Alexander och hans boys lyckas. Soundet är påkostat, lyxigt och smaskigt, i Timbalandklass."