Mash Up International

Mash Up International har för länge sedan listat ut att det inte finns någon tid för att dansa till keff skit. Eller inte dansa alls. Dj- och producenttrion har sedan starten varit på en musikalisk upptäcktsresa. Alltid med samma mål i sikte – att få dansgolv att koka! 

Mash Up International är en dj- och producenttrio som består av Robert ”Robert Dinero” Petersén, Ulf ”Uffie Ice” Risberg och Mats ”Money Mats” Norman. Aldrig rädda har de alltid kastat sig handlöst in i det senaste, nyaste och mest spännande sounden.

Genom tid och rymd har de likt dansgolvsastronauter samlat ett virrvarr av influenser, med vilka de har plöjt en egen fåra i den globala dansmusiken. ​Mash Up Internationals nyfikna musikkollage drev dem att samarbeta och skapa dansgolvshits med artister som Gnučči, Veronica Maggio och Timbuktu

Men, som Paulo Coelho en gång skrev, finns guldet man söker oftast på ens egen bakgård. Så, efter år av upptäcktsresande har trion återvänt till sin ungdomsförälskelse – dancehall. De jamaicanska influenserna har alltid varit med dem, men det är nu de har bestämt sig för att utforska dem på allvar.

Efter ett besök på ön kom Mash Up International tillbaka med en skattkista full av hits där de bland annat har samarbetat med stjärnskottet Shenseea – som nyligen blev addad i engelska BBC 1Xtras rotation som enda dancehallartist – samt Ninjaman-protogén Don Husky.

Den första låten ut efter denna musikaliska målgång blir Ji Nilsson-samarbetet “Put It On”, där benknäckande dembowtrummor möter drömska melodier och en själfull Ji Nilsson-röst. En försmak av vad som finns i mynningen för Mash Up International 2017.

Mash Up Internationals verkliga hem är och har alltid varit dansgolvet. Alla musikaliska experiment är ett konstant letande efter den perfekta rytmen. Det gör dem till en trehövdad musikalisk kanon som skjuter ut bomber av energi över alla dansgolv de rör vid. De har en fot stadigt i den jamaicanska soundsystemkulturen, men är aldrig rädda för experiment.

Deras ständigt ökande arsenal av remixer och edits, ofta framförda live, gör varje upplevelse av Mash Up International unik och till en resa till högre höjder. Det senaste året har trion bland annat släppt singlarna ”Shining Star”, ”Ut och in” med Rickard “Skizz” Bizzi och Herbert "Afasi” Munkhammar samt ”Prison” med Julia Spada.

Mash Up International är, har alltid varit och kommer alltid vara ren glädje och klubbenergi. Från 2017 till evigheten!

Texten uppdaterad: 2017-05-10

Mer om Mash Up International

Mash Up International är en producent- och dj-trio som består av Robert ”Robert Dinero” Petersén, Ulf ”Uffie Ice” Risberg och Mats ”Money Mats” Norman. De är ursprungligen från Uppsala och har sedan starten bjudit på influenser från dancehall, angolansk kuduro, brasiliansk bailefunk, cumbia och sydafrikansk kwaito under mottot: “Karneval ända in i väggen”.

Trion ligger bakom dansgolvshymnen ”Animal” tillsammans med Gnučči, som har över en miljon lyssningar på Spotify och släppte hösten 2012 ”Lava Cabeza EP” med Timbuktu och Vaz som gästartister. Låten framfördes i början av 2013 live på Sveriges största musikgala, P3 Guld. Mash Up International har också spelat på Roskildefestivalen, Peace & Love och uppträtt på tv-programmet ”Moraeus med mera”.

2013 körde Mash Up International vid flera tillfällen dj-set på Musikguiden i P3 och där sammanfattade de även 2013 års bästa låtar med en timmes lång mix. I februari 2014 släpptes singeln ”Ut och in” med Rickard “Skizz” Bizzi (Stockholmssyndromet och Sjukstugan) och Herbert ”Afasi” Munkhammar (Maskinen och Ansiktet) och i december kom singeln ”Prison” med Julia Spada. I maj 2015 kom deras singel ”Shining Star” med Etzia.

2017 skördar vi frukten av gruppens musikresa till Jamaica.