Lisa Nilsson

Våren 2016 turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark inför 30 000 besökare på slutsålda konserthallar med bland annat de bejublande låtarna från ”Så mycket bättre” och det då nysläppta samlingsalbumet ”Ingen gör det bättre”. Nu är hon tillbaka med en efterlängtad vårturné 2017. Den 16 februari intar hon Gävle Konserthus och fortsätter sedan till tio andra svenska städer.

Sedan den uppskattade turnén i våras har Lisa Nilsson varit högaktuell med bl.a. ”Jazz Under Stjärnorna”-festivalen, festkonsert till minne av Olle Adolphson på Stockholms Konserthus och med en roll i den pågående inspelningen av den danska långfilmen ”Gud taler ud”, baserad på en roman av Jens Blendstrup där Lisa Nilsson spelar huvudrollens fru.

Efter en mycket spännande och utvecklande filmhöst och ett välbehövligt vinterlov efter det, så känns det skönt att få ta vid där vi pausade i somras. Min publik är alltid värd att längta tillbaka till så det blir ett kärt återseende. Vi har fått många önskemål om att komma tillbaka till platser där biljetterna tog slut, och till platser vi inte hann besöka. Jag ser turnén som en fortsättning på det vi startat och repertoaren kommer endast att förändras marginellt.

På turnén kommer Lisa Nilsson att framföra låtar från hela hennes långa karriär, både stora klassiker som ”Himlen runt hörnet” och ”Varje gång jag ser dig” men även mycket nytt material som de hyllade ”Så mycket bättre”-tolkningarna.

Som vanligt låter jag dagsformen styra mina låtval. Vad exakt jag behöver få sjunga på andra sidan nyår vet vi först då, men det blir alltid en blandning av gamla klassiker, mina olika stilar och epoker och nya angelägna texter. Att få återförenas med bästa bandet och crewet och åka lite buss blir rena drömmen.

Pressröster om Lisa Nilssons turné 2016

Aftonbladet, 4 av 5

"Med nya showen visar Lisa Nilsson åter vilken fullödig artist hon är"

Corren, betyg 4 av 5

"Lisa Nilsson blir bara bättre och bättre"

Östersunds-Posten

"Fantastisk Lisa Nilsson sjöng publiken till tårar och glädje"

Sundsvalls Tidning

"Publiken fick uppleva någonting alldeles extra"

Jönköpings Tidning

"tog sin publik med storm"

Eskilstuna-Kuriren

"När det kommer till sångröst, publikkontakt och förmåga att hålla uppe energin i en konsert, är Lisa Nilsson en av de främsta i vårt land. "

Hallandsposten

"en av Sveriges bästa röster"

Göteborgs-Posten

"en av landets absolut bästa sångerskor alla kategorier"