Kristian Luuk

Genom att leda program som "Melodifestivalen", "På spåret", "Sen kväll med Luuk", "Videokväll hos Luuk", "Maestro", "Knesset" och "Hassan" har Kristian Luuk kommit att bli en av Sveriges mest populära och skickliga programledare.

Kristian är också en populär konferencier, moderator och föreläsare och har nyligen gjort den hyllade föreställningen "Bröderna Luuk – får man göra slut med sitt syskon" tillsammans med sin bror Martin Luuk.

I föreläsningen "Hitta din grej" kåserar Kristian Luuk om sin resa från Handels till "På Spåret".

– Det började med att jag gick på Handelshögskolan och skulle bli civilekonom, och det slutade med att jag busringde till Jarl Kulle och sa bajs och la på luren. Vad hände egentligen däremellan frågar man sig, säger Kristian Luuk.

"Hitta din grej" är en inspirationsföreläsning med mycket igenkänning. Kristian Luuk vill få publiken att tänka till och känna efter vad de egentligen tycker är roligt, för det är ofta det man är bra på och där man kan blomma ut. Många följer bara strömmen och hamnar där de hamnar och accepterar det. Speciellt gällande de stora frågorna i livet – vem man lever med och var man jobbar, medan man vid köp av en ny klockradio kan lägga ner hur mycket tid och research som helst.

Biografi

Kristian började sin programledarkarriär i närradion på 80-talet. På 90-talet slog han igenom i det kultförklarade busringningsprogrammet "Hassan" i P3. Därefter följde det legendariska pratprogrammet "Knesset" i ZTV och resten är, som man brukar säga, tv-historia.

Kristian har röstats fram till Årets manliga tv-programledare i Aftonbladet sex gånger, fått världsstjärnor som Madonna och Bruce Springsteen att vallfärda till Sveriges första riktiga talkshow "Sen kväll med Luuk" och lett Sveriges största tv-program "Melodifestivalen" två år i rad.

Hösten 2009 skapade han tv-historia genom att tillsammans med Fredrik Lindström ta över ett av våra mest älskade program genom tiderna – "På spåret" i SVT.