Henrik Schyffert

Henrik Schyffert är en av Sveriges största komiker. Han har skapat några av landets största humorsuccéer och avslutade nyligen sin turné med den hyllade showen "ÄGD – vad kostar ett rikare liv?" tillsammans med Fredrik Lindström med föreställningar i London och New York.

Biografi

Henrik Schyffert har skapat kultstämplad radio och tv med program som ”Hassan” och ”Knesset”, granskat humor på fullaste allvar i SVT:s serie “Dokument: Humor” och gjort den guldbaggebelönade filmen ”Fyra nyanser av brunt”. Han har vunnit pris för sin standup, blottat sig själv i sin bejublad monolog "The 90's – ett försvarstal" och intagit Dramatens stora scen med pjäsen "Drömmen om Herrön" tillsammans med sina berömda killingar. 

De senaste åren har Henrik gjort succé över hela landet tillsammans med Fredrik Lindström, först i ”Ljust & Fräscht” och nu i "ÄGD – jakten på ett rikare liv". Vi har också sett honom  på standup-turné med ”Badjävlar” och "Big Comedy", samt i SVT:s matreportagprogram ”Landet brunsås” tillsammans med Erik Haag och Lotta Lundgren. 

2013 hyllades han utöver ”Standup med Gustafsson och Schyffert – Roligt för delar av familjen” även för sin tv-serie ”Allt faller” på TV4, som nominerats till tv-priset Kristallen. Våren 2015 sändes säsong 2 av den Kristallen-nominerade tv-serien "Alla är fotografer”, som Henrik Schyffert gjorde tillsammans med Johan Rheborg.