Arkiv: Arena Run

I februari 2016 var det premiär för Arena Run – Nordens största obstacle run – där tusentals kämpade sig runt en unik och utmanande hinderbana mitt i Friends Arena. Samma månad 2017 var det dags igen, och även då var Blixten & Co en del av evenemanget.

Arena Run är ett unikt obstacle run-lopp i Sverige som avgörs inomhus och består av en rad utmaningar med 23 hinder inkluderade. Totalt rör det sig om 5 kilometer utmanande löpning i stort sett i alla delar av Friends Arena och banan sträcker sig över 6 våningar; trappor, barplan, garage, arenakorridorer, läktare och innerplan. Hinderbanan är designad för att alla deltagare ska kunna ta sig igenom, oavsett om man är en van löpare eller bara vill ha en rolig utmaning.

På Arena Run väljer man att springa själv eller i lag, det går också att välja när man vill starta för att vara säker på att springa tillsammans med kompisarna, arbetskamraterna eller den tuffaste utmanaren. Dessutom finns en familjeklass.

Organisationen Friends arbete mot mobbning och diskriminering har fått stöd genom att deltagare har lämnat ett extra bidrag om 100 kronor vid anmälningstillfället. Vinnaren i respektive tävlingsklass har belönats med 10 000 kronor - förutom i familjeklassen.

Blixten & Co har jobbat med Arena Run 2016 och 2017.