Sveriges ledande företag inom underhållning

Fotograf: Elisabeth Frang©

Hämta högupplöst bild
1/6

Malena Ernman på julturné och gästas av Mikael Samuelson

För femte året i rad beger sig Malena Ernman ut på turné med sin klassiska julkonsert ”I decembertid”. Premiären blir i Västerås den 27 november och 15 svenska städer kommer att besökas. Årets gästartist blir Mikael Samuelson tillsammans med Svenska stråkensemblen och Mats Bergström.

I den personliga och stämningsfulla helkvällskonserten "I decembertid" blandas julsånger med folkmusik, jazz, opera och den klassiska musikens julfavoriter. Utsålda konserthus och lysande recensioner vittnar om att det går att göra bred, humoristisk underhållning med klassisk musik och opera utan att man tummar det allra minsta på den konstnärliga kvaliteten; ”En julkonsert i världsklass”, ”Det blir inte bättre” och ”Makalöst” är tre exempel ur den eniga hyllningskören i svensk press tidigare år.

Att göra bred underhållning med vacker musik har blivit lite av Malenas Ernmans signum och självklart innehåller årets konsert mycket överraskningar och humor!

- I år firar vi 5 års jubileum och det känns fantastiskt kul att en av Sveriges största artister, Mikael Samuelsson, ska vara med! Julturnéerna har ju blivit vår tids folkparksturnéer och jag är otroligt stolt att vi inom den klassiska musiken har en av Sveriges mest besökta julkonserter, säger Malena Ernman.

Biografi

2009 blev året då Malena Ernman fick sitt definitiva publika genombrott . Hon vann Melodifestivalen med låten "La Voix", gjorde över 80 utsålda framträdanden i åtta länder och dubbelalbumet "La Voix du Nord" blev den åttonde mest sålda skivan i Sverige.

Malena Ernman utsågs till hovsångare 2011 och har de senaste åren sjungit på operascener i Wien, Moskva och Amsterdam. Under våren 2013 spelade hon titelrollen i den nya uppsättningen av Berlioz opera ”Beatrice et Benedict” i Wien och hyllades av österrikisk press. Landets största dagstidning Kurier menar att operan inte kan göras bättre än så här och att Malena Ernman besitter en scenisk närvaro som sångskådespelerska som är ”ofattbar”.

Hösten 2013 medverkade Malena Ernman i SVT:s storsatsning "Alla tiders hits" och våren 2014 var hon "bortom all jämförelse” (Neue Zürcher Zeitung) i rollen som Ruggiero i Händels “Alcina” på operan i Zürich. 

Sommaren 2014 såldes hennes konserter i Dalhalla ut rekordsnabbt. Det var sjätte året i rad som hon uppträdde på scenen utanför Rättvik.

Hösten 2014 gjorde hon en av huvudrollerna i operan "Xerxes" tillsammans med bland andra Loa Falkman.

"Malena Ernman gör den vackraste jul­showen. Och den roligaste." Aftonbladet, 4 plus
"Ernman är en lysande artist med fullkomligt grepp om sin repertoar. " Upsala Nya Tidning
 
"Malena bäst – som vanligt" Gefle Dagblad
"...det är få artister som sprider sådan värme som Malena Ernman gör."

BarometernLiknande konserter

NärArtist/EvenemangStad 
22nov2014OrupStockholm 
22nov2014Alina DevecerskiHultsfred 
22nov2014Veronica MaggioHultsfred 
22nov2014OrupStockholm 
27nov2014Alina DevecerskiLund 

Kontakt

Boka Malena Ernman

Torbjörn Smedhag

Försäljning - B2Btorbjorn.smedhag@blixten.se+46-8-440 92 24

Andreas Karlsson

Försäljning - B2B/Arrangörandreas.karlsson@blixten.se+46-8-440 92 25

Markus Persson

Försäljning - Arrangörmarkus.persson@blixten.se+46-8-440 92 20

Press

Copyright 2009 Blixten & Co    Vi använder Cookies