Sveriges ledande företag inom underhållning

Fotograf: Elisabeth Frang©

Hämta högupplöst bild
1/5

Även aktuell i operan Xerxes tillsammans med bl a Loa Falkman. Läs mer här>

På mindre än tre veckor tog biljetterna slut till årets konsert med Malena Ernman på Dalhalla. Det är rekordsnabbt och den 10 januari släpptes biljetterna till extrakonserten 13 juli. Det är sjätte året i rad som Malena Ernman ger sin klassiska helaftonsföreställning och i år gästas hon av Lill Lindfors och Nisse Landgren. För den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen och några av Sveriges bästa instrumentalister – bland andra Mats Bergström och Svante Henryson. Sommarens konserter blir lördagen den 12 juli och söndagen den 13 juli


Nästan 30 000 har hittills upplevt hennes operakonserter på det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. Tidigare år har hon gästats av musikaliska storheter som bland andra Martin Fröst, Georg Riedel, Kalle Moraeus och den franska barockorkestern Ensemble Matheus.

Årets gäster är Lill Lindfors och Nils Landgren och för den musikaliska inramningen står Svenska Stråkensemblen ihop med några av Sveriges bästa instrumentalister – Mats Bergström och Svante Henryson.

– Vi kommer att göra en svindlande musikalisk resa från den tidiga barockmusiken till jazz, pop och folkmusik, tillsammans med några av Sveriges och världens bästa musiker, säger Malena Ernman.

– Dalhalla för mig är sommar, musik och en enda stor fest tillsammans med publiken. Det är ju dom som har skapat konserterna! Jag vill att dom ska få vara med om någonting helt unikt, någonting som bara kan inträffa där och då. För mig är det årets absoluta höjdpunkt, säger Malena Ernman.

_________________________________________________________

2009 blev året då Malena Ernman fick sitt definitiva publika genombrott . Hon gjorde över 80 utsålda framträdanden i åtta länder, dubbelalbumet "La Voix du Nord" blev den åttonde mest sålda skivan i Sverige.

Det senaste året har Malena Ernman sjungit på operascener i Wien, Moskva och Amsterdam. Sommaren 2012 gjorde hon två hyllade konserter på Dalhalla utanför Rättvik. Under våren 2013 spelade hon titelrollen i den nya uppsättningen av Berlioz opera ”Beatrice et Benedict” i Wien och hyllades av österrikisk press. Landets största dagstidning Kurier menar att operan inte kan göras bättre än så här och att Malena Ernman besitter en scenisk närvaro som sångskådespelerska som är ”ofattbar”.

Hösten 2013 var Malena Ernman också aktuell i SVT:s storsatsning "Alla tiders hits".

"Malena Ernman gör den vackraste jul­showen. Och den roligaste." Aftonbladet, 4 plus
"Ernman är en lysande artist med fullkomligt grepp om sin repertoar. " Upsala Nya Tidning
 
"Malena bäst – som vanligt" Gefle Dagblad
"...det är få artister som sprider sådan värme som Malena Ernman gör."

BarometernKommande konserter

Malena Ernman

NärVar Tid Biljetter
12jul2014Rättvik, Dalhalla20:00
13jul2014Rättvik, Dalhalla20:00

Liknande konserter

NärArtist/EvenemangStad 
25apr2014Adrian LuxGävle 
26apr2014Adrian LuxTrondheim 
26apr2014Sarah Dawn FinerLindesberg 
26apr2014Cult of LunaUmeå 
27apr2014Sarah Dawn FinerGävle 

Kontakt

Boka Malena Ernman

Torbjörn Smedhag

Försäljning - B2Btorbjorn.smedhag@blixten.se+46-8-440 92 24

Karolina Österman

Försäljning - B2Bkarolina.osterman@blixten.se+46-8-440 92 18

Markus Persson

Försäljning - Arrangörmarkus.persson@blixten.se+46-8-440 92 20

Press

Copyright 2009 Blixten & Co    Vi använder Cookies