Miss Li

Miss Li, Sveriges mest färgstarka och älskade artist, är tillbaka! I augusti kom dunderhiten ”Bonfire” och i mars 2017 släpper Miss Li sitt åttonde studioalbum. Kort därefter får Göteborg, Stockholm och Borlänge lyxen att uppleva varsin spelning då Miss Li och bandet beger sig ut på en exklusiv miniturné. Premiären sker på Pustervik i Göteborg den 6 april.

– Det har gått flera år sedan min senaste turné. Ni kan ju bara fatta hur mycket energi jag har lagrat i min kropp under denna tiden. Detta break har varit så nyttigt för mig och den musik jag gjort är större än nåt av det jag tidigare gjort! Jag tar med mig samma band som tidigare och vi kommer ta musiken till en ny nivå. Jag kan knappt bärga mig!, hälsar Miss Li.

För ett par veckor sedan kunde man se Miss Li i Skavlan där hon framförde en av Sveriges mest spelade låtar på radion just nu – ”Bonfire”. Framträdandet kan räknas till ett litet smakprov av vad som väntar i april nästa år. Den 27 november medverkar Miss Li i TV igen, då i Hellenius Hörna där hon framför en exklusiv remix av samma låt, signerad DJ-duon Total Ape.

Miss Li har som vanligt många järn i elden. Just nu håller hon på färdigställa ett antal produktioner för den internationella marknaden såväl som till andra svenska artister, samtidigt som hon och producenten Sonny Boy Gustafsson håller på att slutföra det kommande albumet, det åttonde i ordningen. Planerad release är den 24 mars 2017.

I början av april nästa år beger sig Miss Li ut på en miniturné där hon besöker tre städer.

6 april Göteborg, Pustervik
7 april Stockholm, Kägelbanan
8 april Borlänge, Liljan

Om Miss Li
Miss Li debuterade i november 2006 och gav inom loppet av ett år ut tre storsäljande album samt en "Best of"-skiva med åtta unika spår. Under samma period spelade hon in duetten "Om du lämnar mig nu" med Lars Winnerbäck, som klockade in rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen, vann en grammis för Årets Låt och blev utsedd till årets liveartist. Därpå följde ett intensivt och framgångsrikt turnerade i 14 olika länder.

Sedan dess har Miss Li haft åtskilliga hits, toppat listor och hörts i några av världens största tv-serier som "Grey´s Anatomy", "Desperate Housewives" och "Next Top Model". Dessutom har låtarna tonsatt världsomfattande reklamkampanjer för bland annat Volvo och Apple. Hösten 2012 medverkade Miss Li i "Så mycket bättre". Där tolkade hon Pugh Rogefeldts låt "Här kommer natten" som snabbt blev en stor hit och toppade digilistan. 2013 släpptes albumet "Wolves", hennes sjunde skiva på lika många år. De senaste åren har Miss Li rest världen runt och skrivit musik åt andra men nu är hon redo för en nystart med nytt eget material. I somras kom första låten ”Bonfire” och i mars 2017 släpps det nya albumet.