Let's Spend The Night Together - en sommarkväll deluxe!

Let's Spend The Night Together! I sommar spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på ett nytt festivalkoncept som går av stapeln under fem kvällar i juli och augusti. Städerna som får besök av den lyxiga samlingen artister som turnerar under namnet Let's Spend The Night Together är Göteborg, Kalmar, Malmö, Uppsala och Linköping.

Let's Spend The Night Together hålls under tre kvällar i juli och två i augusti. Publiken får uppleva en helkväll tillsammans med Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på fem väl utvalda spelplatser i Sverige!

Vad sägs om Trädgårdsföreningen - en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker, Fredriksskans IP - hemmaarena för Kalmar SK, Ängö BK och Kalmar AIK FK, Pildammsparken - vilken anlades vid 1500-talets slut som stadens vattenreservoar, Botaniska Trädgården - Sveriges äldsta botaniska trädgård samt Stångebrofältet - en anrik plats där slaget vid Stångebro utkämpades 1598 men numera en populär evenemangsplats.

Let's Spend The Night Together inleds med en artist som fortfarande är hemlig. Därefter går Hurula på, följt av Weeping Willows och sist men inte minst Veronica Maggio, som avslutar sommarkvällen i varje stad.
 

Veronica Maggio: "Längar efter festivalsommaren!"

En av Sveriges mest prisbelönta artister med sina fem Grammis, två P3 Guld, tre Rockbjörnen, tre Gaffa-priser och fem album i bagaget. Veronica Maggios senaste album "Den första är alltid gratis" släpptes i maj i fjol och innehöll bland annat de guldsäljande singlarna "Den första är alltid gratis", "Vi mot världen" och "Dom sa!”. Därefter genomförde Veronica en bejublad sommar- och höstturné i Sverige, följt av en utsåld klubbturné i Norge i början av 2017. I sommar är hon turnéaktuell igen i Sverige, Norge och Danmark.

Jag har tjuvstartat sommaren på andra sidan jorden men längtar mest efter den RIKTIGA sommaren. Festivalsommaren! Det känns extra kul att få spela på den sprillans nya festivalen Let's Spend The Night Together! hälsar Veronica Maggio.


Weeping Willows: "Mellan pop och punk"

Weeping Willows firar i år 20 år med albumet ”Broken Promise Land”, men det är med senaste plattan ”Tomorrow Became Today” i bagaget som de åker ut på en turné i sommar. Albumet har mixats av Michael Ilbert (Thåström) i den legendariska Hansastudion, producerats av Magnus Frykberg samt innehåller bland annat långköraren ”My Love Is Not Bind” som legat hela 46 veckor på Svensktoppen.

Vi i Weeping Willows är väldigt glada och stolta över att få dela scen med dom här hjärtliga och smarta artisterna. Upplägget påminner väldigt mycket om Kalasturnén som vi åkt runt med vid två tillfällen och där Magnus även åkt med som solo en gång. Vi gillar Veronica jättemycket och har följt henne i tio års tid men aldrig lyckats göra något tillsammans. Hurula har vi sett live flera gånger och är verkligen svinbra. Älskar hans blandning av pop och punk. Den här konstellationen känns helt perfekt, där vi får en naturlig plats mellan just pop och punk, hälsar Weeping Willows.
 

Hurula: "Står för åskovädret"

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en pop-punkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. I höstas kom uppföljaren "Vapen till dom hopplösa”, som även den grammisnominerades, och följdes av en lång höstturné som fortsätter nu under våren. Hurula gjorde även ett bejublat framträdande på P3 Guldgalan i början av året.

Det här ska bli intressant. Jag försöker alltid sträva mot att spela på nya ställen, och vad känns nyare än att spela på scener som byggs upp bara för en kväll? Sällskapet känns också bra såklart. Maggio och Weeping Willows behöver väl ingen närmare presentation. Alla fattar väl att det här kommer bli skitbra kvällar. Maggio kommer stå för eufori och glädje, Weeping för den tunga melankolin och vi får väl stå för åskovädret där emellan, hälsar Hurula.


Let’s Spend The Night Together har premiär den 7 juli.


VIP-biljetter:

I Malmö och Kalmar går det att köpa den dyrare VIP-biljetten. Med VIP-biljetter får ni tillgång till: Separat VIP-entré och möjlighet att ta på dig festivalbandet tidigare, separat bar och restaurang med personlig service på avgränsad VIP-hylla i två etage samt vattenspolande toaletter. 
OBS: För VIP-biljetten gäller 18-årsgräns.
 

Speldatum

7 juli - Göteborg, Trädgårdsföreningen
21 juli - Kalmar, Fredriksskans IP
28 juli - Malmö. Tallriken, Pildammsparken
11 augusti - Uppsala, Botaniska Trädgården
19 augusti - Linköping, Stångebrofältet

Åldersgräns: 13 år.

 

Tider (utom i Göteborg):

17:00 Dörrar
18:00-18:30 Artist TBA
18:40-19:40 Hurula
20:10-21:25 Weeping Willows 
22:15-23:30 Veronica Maggio

Tider i Göteborg:

16:00 Dörrar
17:00-17:30 Artist TBA 
17:40-18:40 Hurula
19:10-20:25 Weeping Willows 
21:15-22:30 Veronica Maggio


Texten uppdaterad: 2017-04-21