Let's Spend The Night Together - en sommarkväll deluxe!

Let's Spend The Night Together! Under sommaren spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på ett nytt festivalkoncept. Städerna som får besök av det lyxiga turnésällskapet är Göteborg, Uppsala och Linköping!

Let's Spend The Night Together låter den svenska sommarpubliken uppleva en helkväll tillsammans med Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula. I Uppsala står även Moneybrother och Linnea Henriksson på scenen – och i Linköping är det åter Moneybrother som hakar på - såväl som det lokala stjärnskottet Donika Nimani!

Det unika turnésällskapet besöker den populära nöjesparken Liseberg, evenemangsområdet KAP i Uppsala samt Stångebrofältet i Linköping - en anrik plats där slaget vid Stångebro utkämpades 1598, numera en populär evenemangsplats.

Konsertkvällen inleds med en eller flera artister som varierar mellan städerna. Därefter går Hurula på, följd av Weeping Willows och sist men inte minst Veronica Maggio, som avslutar sommarkvällen i varje stad. Let’s Spend The Night Together hade premiär den 7 juli!

 

Veronica Maggio: "Känns extra kul!"

En av Sveriges mest prisbelönta artister med sina fem Grammis, två P3 Guld, tre Rockbjörnen, tre Gaffa-priser och fem album i bagaget. Veronica Maggios senaste album "Den första är alltid gratis" släpptes i maj i fjol och innehöll bland annat de guldsäljande singlarna "Den första är alltid gratis", "Vi mot världen" och "Dom sa!”. Därefter genomförde Veronica en bejublad sommar- och höstturné i Sverige, följt av en utsåld klubbturné i Norge i början av 2017. I sommar är hon turnéaktuell igen i Sverige, Norge och Danmark.

 Det känns extra kul att få spela på den sprillans nya festivalen Let's Spend The Night Together! hälsar Veronica Maggio, som har längtat efter festivalsommaren hela året.


Weeping Willows: "Mellan pop och punk"

Weeping Willows firar i år 20 år med albumet ”Broken Promise Land”, men det är med senaste plattan ”Tomorrow Became Today” i bagaget som de åker ut på en turné i sommar. Albumet har mixats av Michael Ilbert (Thåström) i den legendariska Hansastudion, producerats av Magnus Frykberg samt innehåller bland annat långköraren ”My Love Is Not Bind” som legat hela 46 veckor på Svensktoppen.

Vi i Weeping Willows är väldigt glada och stolta över att få dela scen med dom här hjärtliga och smarta artisterna. Upplägget påminner väldigt mycket om Kalasturnén som vi åkt runt med vid två tillfällen och där Magnus även åkt med som solo en gång. Vi gillar Veronica jättemycket och har följt henne i tio års tid men aldrig lyckats göra något tillsammans. Hurula har vi sett live flera gånger och är verkligen svinbra. Älskar hans blandning av pop och punk. Den här konstellationen känns helt perfekt, där vi får en naturlig plats mellan just pop och punk, hälsar Weeping Willows.
 

Hurula: "Står för åskovädret"

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en pop-punkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. I höstas kom uppföljaren "Vapen till dom hopplösa”, som även den grammisnominerades, och följdes av en lång höstturné som fortsätter nu under våren. Hurula gjorde även ett bejublat framträdande på P3 Guldgalan i början av året.

 Jag försöker alltid sträva mot att spela på nya ställen, och vad känns nyare än att spela på scener som byggs upp bara för en kväll? Sällskapet känns också bra såklart. Maggio och Weeping Willows behöver väl ingen närmare presentation. Alla fattar väl att det här kommer bli skitbra kvällar. Maggio kommer stå för eufori och glädje, Weeping för den tunga melankolin och vi får väl stå för åskovädret där emellan, hälsar Hurula.


Moneybrother

 

"They're Building Walls Around Us" och "Reconsider Me" är två hits som har gjort Anders Wendin känd som Moneybrother. Live är denna svenska poprockartist ett riktigt energipaket. Det här vill du inte missa!
 

Linnea Henriksson 

Den folkkära artisten och radioprogramledaren Linnea Henriksson släppte sitt andra soloalbum ”Du söker bråk, jag kräver dans” för tre år sedan. Där medverkade namn som Kaah och Lilla Namo. Henriksson fångar publiken med dansant pop och personliga texter.
 

Donika Nimani

Donika Nimani är ett av årets stora genombrott i Östergötland. Hennes första singlar ''Tvivlar'' och ''Hata mig'' fick har spelats på radio både lokalt och nationellt, samt klättrat i placeringar hos Spotify.

 

Speldatum

7 juli - Göteborg, Liseberg
11 augusti - Uppsala, KAP
19 augusti - Linköping, Stångebrofältet

Åldersgräns: 13 år. Se respektive speldatum för eventuella avvikelser.

 

VIP-biljett i Uppsala:

995 kronor inkl. service. Ingår: Entré, förinsläpp, ett glas bubbel, egna toaletter och VIP-mingel.


Ungdomsbiljett i Uppsala:

695 kr - Ordinarie biljett (i Uppsala)
495 kr - Ungdomsbiljett (i Uppsala)


Åldersgräns och gratis för barn i Uppsala:

Fri åldersgräns. I Uppsala är det fri entré för barn under 13 år i målsmans sällskap (där målsman har egen biljett). Vi rekommenderar att barn under 13 år bär hörselkåpor under hela vistelsen på konsertområdet. Observera att barnvagnar inte får tas in på festivalområdet.


Tider i Uppsala:

17:00  Konsertområdet öppnar
18:00  Linnea Henriksson 
18:55  Moneybrother 
19:55  Hurula 
21:25  Weeping Willows 
23:10  Veronica Maggio 
01:00  Konsertområdet stänger
Fram till 03:00  Efterfest på Flustret. Gratis entré med festivalbiljett fram till 01:00. 25-årsgräns på efterfesten.


Texten uppdaterad: 2017-08-09