Let's Spend The Night Together - en sommarkväll deluxe!

Let's Spend The Night Together! I sommar spelar Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula på ett nytt festivalkoncept under fyra kvällar i juli och augusti. Städerna som får besök av det lyxiga turnésällskapet är Göteborg, Kalmar, Uppsala och Linköping.

Let's Spend The Night Together hålls under fyra kvällar i juli och i augusti. Publiken får uppleva en helkväll tillsammans med Veronica Maggio, Weeping Willows och Hurula. I Uppsala står dessutom Moneybrother och Linnea Henriksson på scenen!

Fyra väl utvalda spelplatser tar emot festivalen. Vad sägs om den populära nöjesparken Liseberg, Fredriksskans IP - hemmaarena för Kalmar SK, Ängö BK och Kalmar AIK FK, KAP i Uppsala samt Stångebrofältet - en anrik plats där slaget vid Stångebro utkämpades 1598 men numera en populär evenemangsplats?

Konsertkvällen inleds med en artist som varierar mellan städerna. Därefter går Hurula på, följt av Weeping Willows och sist men inte minst Veronica Maggio, som avslutar sommarkvällen i varje stad. I Uppsala ingår Moneybrother och Linnea Henriksson i programmet!
 

Veronica Maggio: "Längar efter festivalsommaren!"

En av Sveriges mest prisbelönta artister med sina fem Grammis, två P3 Guld, tre Rockbjörnen, tre Gaffa-priser och fem album i bagaget. Veronica Maggios senaste album "Den första är alltid gratis" släpptes i maj i fjol och innehöll bland annat de guldsäljande singlarna "Den första är alltid gratis", "Vi mot världen" och "Dom sa!”. Därefter genomförde Veronica en bejublad sommar- och höstturné i Sverige, följt av en utsåld klubbturné i Norge i början av 2017. I sommar är hon turnéaktuell igen i Sverige, Norge och Danmark.

Jag har tjuvstartat sommaren på andra sidan jorden men längtar mest efter den RIKTIGA sommaren. Festivalsommaren! Det känns extra kul att få spela på den sprillans nya festivalen Let's Spend The Night Together! hälsar Veronica Maggio.


Weeping Willows: "Mellan pop och punk"

Weeping Willows firar i år 20 år med albumet ”Broken Promise Land”, men det är med senaste plattan ”Tomorrow Became Today” i bagaget som de åker ut på en turné i sommar. Albumet har mixats av Michael Ilbert (Thåström) i den legendariska Hansastudion, producerats av Magnus Frykberg samt innehåller bland annat långköraren ”My Love Is Not Bind” som legat hela 46 veckor på Svensktoppen.

Vi i Weeping Willows är väldigt glada och stolta över att få dela scen med dom här hjärtliga och smarta artisterna. Upplägget påminner väldigt mycket om Kalasturnén som vi åkt runt med vid två tillfällen och där Magnus även åkt med som solo en gång. Vi gillar Veronica jättemycket och har följt henne i tio års tid men aldrig lyckats göra något tillsammans. Hurula har vi sett live flera gånger och är verkligen svinbra. Älskar hans blandning av pop och punk. Den här konstellationen känns helt perfekt, där vi får en naturlig plats mellan just pop och punk, hälsar Weeping Willows.
 

Hurula: "Står för åskovädret"

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Solodebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en pop-punkig bomb 2014 och hyllades av såväl kritiker som publik. Hurula nominerades till Guldmicken och Årets Pop på P3 Guld samt som Årets nykomling och Årets Rock på Grammisgalan. I höstas kom uppföljaren "Vapen till dom hopplösa”, som även den grammisnominerades, och följdes av en lång höstturné som fortsätter nu under våren. Hurula gjorde även ett bejublat framträdande på P3 Guldgalan i början av året.

Det här ska bli intressant. Jag försöker alltid sträva mot att spela på nya ställen, och vad känns nyare än att spela på scener som byggs upp bara för en kväll? Sällskapet känns också bra såklart. Maggio och Weeping Willows behöver väl ingen närmare presentation. Alla fattar väl att det här kommer bli skitbra kvällar. Maggio kommer stå för eufori och glädje, Weeping för den tunga melankolin och vi får väl stå för åskovädret där emellan, hälsar Hurula.


Let’s Spend The Night Together har premiär den 7 juli.
 

Speldatum

7 juli - Göteborg, Liseberg
21 juli - Kalmar, Fredriksskans IP
11 augusti - Uppsala, KAP
19 augusti - Linköping, Stångebrofältet

Åldersgräns: 13 år. Se respektive speldatum för eventuella avvikelser.

 

Tider (utom i Göteborg):

17:00 Dörrar
18:00-18:30 Artist TBA
18:40-19:40 Hurula
20:10-21:25 Weeping Willows 
22:15-23:30 Veronica Maggio


Tider i Göteborg:

18:00 Hurula
19:15 Weeping Willows
21:00 Veronica Maggio


VIP-biljett i Kalmar:

I Kalmar går det att köpa den dyrare VIP-biljetten. Med VIP-biljetter får du tillgång till: Separat VIP-entré och möjlighet att ta på dig festivalbandet tidigare, separat bar och restaurang med personlig service på avgränsad VIP-hylla i två etage samt vattenspolande toaletter. OBS: För VIP-biljetten gäller 18-årsgräns.


VIP-biljett i Uppsala:

995 kronor inkl. service. Ingår: Entré, förinsläpp, ett glas bubbel, egna toaletter och VIP-mingel.


Ungdomsbiljett i Uppsala:

695 kr - Ordinarie biljett (i Uppsala)
495 kr - Ungdomsbiljett (i Uppsala)
I Uppsala är det fri entré för barn under 13 år i målsmans sällskap (där målsman har egen biljett).

 


Texten uppdaterad: 2017-06-14