Lisa Nilsson

Ungefär 30 000 personer har sett Lisa Nilssons Nordenturné i vår och kritikerna har varit lyriska. Aftonbladet tycker att hon åter visar "vilken fullödig artist hon är”, Göteborgs-Posten anser att hon är "en av landets absolut bästa sångerskor alla kategorier" och Sundsvalls Tidning skriver att publiken får “uppleva något alldeles extra”. Nu är det klart att det blir en fortsättning med fyra nya konserter i augusti i Stockholm, Falkenberg, Uppsala och Furuvik. Dessutom gör Lisa Nilsson två exklusiva jazzspelningar tillsammans med Erik Söderlind den 2 juli i Strömsholm och den 13 juli i Brantevik.

Succéerna avlöser varandra för Lisa Nilsson. I höstas medverkade hon i TV4:s populära program "Så mycket bättre” med flera miljoner tittare och i december gav hon ut det framgångsrika samlingsalbumet "Ingen gör det bättre” som har ungefär 20 miljoner lyssningar på Spotify.

Under våren var en av landets mest älskade artister ute på en stor Nordenturné som hyllades i media och som setts av 30 000 personer. 

Som en extra bonus ger Lisa Nilsson två exklusiva jazzkonserter den 2 juli på Jazzens Museum i Strömsholm och den 17 juli på “Jazz under stjärnorna”-festivalen i Brantevik. Spelningarna görs med jazzgitarristen Erik Söderlind och ett band bestående av Chris Montgommery på trummor och Niklas Fernqvist på bas. Tillsammans framför de guldkorn från den svenska, amerikanska och brasilianska låtskatten tillsammans med utvalda låtar från deras egna repertoarer.

Den 2 maj medverkade Lisa Nilsson även på en festkonsert till minne av Olle Adolphson på Stockholms konserthus. Allt överskott gick till Olle Adolphsons minnesfond som stödjer viskonsten med pris och stipendium. Förutom Lisa Nilsson medverkade även bland andra Tommy Körberg, Anna-Lotta Larsson och Monica Dominique.

Pressröster om Lisa Nilsson

Aftonbladet, 4 av 5

"Med nya showen visar Lisa Nilsson åter vilken fullödig artist hon är"

Sundsvalls Tidning

"Publiken fick uppleva någonting alldeles extra"

Östersunds-Posten

"Fantastisk Lisa Nilsson sjöng publiken till tårar och glädje"

Corren, betyg 4 av 5

"Lisa Nilsson blir bara bättre och bättre"

Jönköpings Tidning

"tog sin publik med storm"

Göteborgs-Posten

"en av landets absolut bästa sångerskor alla kategorier"

Eskilstuna-Kuriren

"När det kommer till sångröst, publikkontakt och förmåga att hålla uppe energin i en konsert, är Lisa Nilsson en av de främsta i vårt land. "

Hallandsposten

"en av Sveriges bästa röster"