Miss Li

I maj släpper Miss Li sitt åttonde album och i anslutning till det åker hon ut på sommarturné. I dagsläget är tolv turnéstopp inbokade, premiären sker den 26 maj på Gröna Lund i Stockholm.

Förra sommaren släppte Miss Li dunderhiten ”Bonfire” vilken blev en av Sveriges mest spelade låtar på radio. Succén följdes upp med den högaktuella singeln ”Aqualung” som premiärspelades i form av ett hyllat liveframträdande på P3 Guld tidigare i år.

Miss Li debuterade i november 2006 och gav inom loppet av ett år ut tre storsäljande album samt en "Best of"-skiva med åtta unika spår. Under samma period spelade hon in duetten "Om du lämnade mig nu" med Lars Winnerbäck, som klockade in rekordlånga 240 veckor på Svensktoppen, vann en grammis för Årets Låt och blev utsedd till årets liveartist. Därpå följde ett intensivt och framgångsrikt turnerade i fjorton olika länder.

Sedan dess har Miss Li haft åtskilliga hits, toppat listor och hörts i några av världens största tv-serier som "Grey´s Anatomy", "Desperate Housewives" och "Next Top Model". Dessutom har låtarna tonsatt världsomfattande reklamkampanjer för bland annat Volvo och Apple. Hösten 2012 medverkade Miss Li i "Så mycket bättre". Där tolkade hon Pugh Rogefeldts låt "Här kommer natten" som snabbt blev en stor hit och toppade digilistan. 2013 släpptes albumet "Wolves", hennes sjunde skiva på lika många år.

De senaste åren har Miss Li rest världen runt och skrivit musik åt andra men nu är hon redo för en nystart med nytt eget material. Förra sommaren kom första låten ”Bonfire”, just nu är hon högaktuell med nya singeln ”Aqualung". I maj släpps äntligen det nya, efterlängtade albumet och därefter åker Miss Li ut på en sommarturné.

Turnéplan
26 maj - Stockholm, Gröna Lund
16 juni - Uddevalla, Solid Sound
17 juni - Gävle, Furuviksparken
28 juni - Göteborg, Liseberg
29 juni - Falkenberg, Stålboms Konditori
6 juli - Luleå, Hamnfestival
14 jul - Karlskrona, Hasslöfestivalen
15 juli - Västervik, Visfestivalen
19 juli - Fårö, Stora Gåsemora Gård
19 augusti - Lidköping, Scensommar
25 augusti - Eksjö, Eksjö Stadsfest
Fler datum tillkommer

Texten uppdaterades 2017-02-13