Alla Kan Äta Julbord

I "Alla kan äta julbord" sammanfattar Lotta Lundgren och Erik Haag "de senaste tusen åren av julbordsarkeologi" i en show som enligt stjärnorna själva är en kombination av guidad julbordsvisning, gruppterapi, föreläsning och underhållning.

"Alla kan äta julbord" sätts i år upp för tredje året i rad och under kvällen guidas gästerna, av Lotta Lundgren och Erik Haag, genom en gastronomisk resa fylld av svensk historia och måltidskultur. "Alla kan äta julbord" är ingen julshow, det är en julbordsföreställning, en intensivkurs i julbordsätandets sköna konst; en lika underhållande som gastronomisk helhetsupplevelse som sätter samman maten på tallriken med insikter om vad ett julbord är, hur det ska ätas och varför det har en så central plats i vår matkultur och våra liv.

"Här kommer Akropolis!", fast lite mer "Här kommer sillen, och vet ni varför?”, så ungefär kommer det att funka, hälsar Lotta Lundgren.

Mellan den 25 november - 17 december huserar "Alla kan äta julbord" på Artipelag i Stockholm där kökschefen Stefan Parnemar komponerat alla rätter. Den 12 och 13 december gästspelar föreställningen på Auktionsverket i Göteborg.

Medverkande Lotta Lundgren, Erik Haag och Julia Frej
Regi Karin af Klintberg
Musik Julia Frej

Expressen

"Man blandar på så vis smart med fånigt, på det där välbekanta lite slängigt respektlösa sättet. Ambitionen är, säger de, att göra för julbordet, vad Håkan Hellström gjort för Göteborg: Nämligen besjäla det."

Aftonbladet

"Erik Haag och Lotta Lundgren gör sig allra bäst som värdar, historiker och komiker vid julbordet."