Alla Kan Äta Julbord

Med start i slutet av november förvandlas Artipelags 1 200 m² stora Artbox till spelplats för julbordsföreställningen ”Alla kan äta julbord”. På scenen ser vi två av Sveriges mest populära TV-personligheter; Lotta Lundgren och Erik Haag.

Tillsammans leder de julbordsgästerna genom ett högklassigt, autentiskt och välsmakande julbord sammansatt och tillagat av Artipelags kökschef Stefan Pernemar med personal, som tar besökarna på en resa genom svensk historia och måltidskultur.

Mer än en julbordsföreställning är ”Alla kan äta julbord” en intensivkurs i julbordsätandets sköna konst; en lika underhållande som gastronomisk helhetsupplevelse som sätter samman maten på tallriken med insikter om vad ett julbord är, hur det ska ätas och varför det har en så central plats i vår matkultur och våra liv.

Glögg serveras 45 min innan föreställningsstart.

Medverkande: Lotta Lundgren, Erik Haag och musik Julia Frej
Regi: Karin af Klintberg

Expressen

"Man blandar på så vis smart med fånigt, på det där välbekanta lite slängigt respektlösa sättet. Ambitionen är, säger de, att göra för julbordet, vad Håkan Hellström gjort för Göteborg: Nämligen besjäla det."

Aftonbladet

"Erik Haag och Lotta Lundgren gör sig allra bäst som värdar, historiker och komiker vid julbordet."